cakapla mende pung

yang faham, pasti memahaminya….

Archive for the tag “broadbengong”

Long time not update….

lami sunggauh akuk dok update blog akuk ning…bukang mende arik tuk speed internet akuk hampeh macang taik (guni berukbeng..)..jadik malah la nok blogging ning..lagik pung akuk duk update blog baruk akuk je…(blog domain sendirik tu..) ni la blog akuk tuk….I’M MALI, SEBUAH CATATAN, just a personal blog..kaluk akuk rase nok ngaruk ngaban akuk ngepek la kat blog tu….jeput la tinguk deh….komeng la sikit sebanyak…..

Ning dua post terbaruk akuk di blog tu…dua-dua entri ni khas untuk uraung puang, tapi uraung lakaik pung bulaih bace..dakpe, tak dok uraung maroh….Kaluk nok bace klik je…akuk doh wat link ke blog tu…selamat membace & mengomeng deh…“Khas untuk golongan wanita..Sanggupkah anda….mempunyai p***dara sebesar ini?” DAN “Juga Khas untuk Wanita…Sanggupkah anda……… bermadu dengan 88 orang wanita lain?”.

hanging se badang weehhhh

arik ning akuk nok ator gambor menatang alah ning punyi la payoh. speed intenet berukbeng macang taik. sarikyang akuk buak natang ning. maring akuk fek doh tapi nye dok napok. tengoh arik takdik akuk tra ator ikut email dok bulaih, berukbeng celcong ning jadik berukbengong. akuk gik buat kat cc, awek tuk kate dok bulaih buke pulok. jadik petong ning akuk ator sekalik lagi. jenuh buat tunggong tebalaik dok. siap upload kat internet lagik bahagiang sipang gambor. last2 2 email akuk ator. attach fail se, ikut photobucket se.. dok tauk la kaluk dok bulaih lagik. surauh dime belik komputer baruk la. mesti pc dime tu hok zamang p ramlee lagik tuk.

ni la bende hok payoh bedooh amat ni. sarikyang akuk buat. akuk tepek sining, untuk tatapang anok cucuk kemudiang arik…
Photobucket

celcong buak hal lagik

arik tuk akuk terminate pakej 3G unlimited kat hanset akuk.mingguk lepah, arik khamih kaluk dok silak. lepah tuk teruh kol ing kat hanset akuk dok tubik nombor.setiap kol masauk jadik unknown, hampeh sunggauh. arik jumaat kol careline die, pung dok selesa jugok. pah tuk die surauh gik ke celcong centre. so, takdik akuk gik la ke cenre die kak leisure mall, cheras. dekak setengoh jang minoh tuk buak pun dok bulaih jugok. tra kak hanset die pun dok bulaih jugok. jadik die tukor la simcard baruk, pung dok bulaih jugok. last2 dia kat keni buke kes untuk wat report kat celcong la nok bagik selesa . die kate esok die akang telepong balaik nok royak pasal masaloh ning. dok tauk la bulaih setel ke doknye..

eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee………….gerang sunggauh la. lepah se se masalah.

speed internet slow

arik ning speed internet akuk slow gile tuu…bukang arik ning je, maring pun laguk tuk jugok. jubu masang sunggauh..nami je baguh, speed macang taik..gerang rasenye.

kata hsdpa la, 3g la…speed serupe jugok. akuk nok layang ebay pun rase malah bile jadik laguk ning. lah lah akuk terpakse ejah setting berukbeng akuk ning paka gprs je..lambat pung bulaih paka jugok walau slow sikit. maring akuk set hsdpa, lembak nok mapuh..meto2 tuko umts. menatang mende dok tauk. tapi bile jadik umts mimang dok bulaih nok upload ataupung download. rase macang  nok mbah je pc ning..kaluk akuk mbah baruk padang muke akuk..

hanging sebadang

hampeh punye broadband, name punye la hebak..speed macang taik… nok wat oda barong pung dok bulaih..kaluk website malesia bulaih pilok buke. kaluk web luor macang taik..jenuh akuk tungguk. due arik doh akuk buak dok blaih2. tra maring pung dok bulaih, arik ning ping dok bulaih darik pagik pah petong tra dok bulaih2. harang jadoh punyi celcong. doh la le ning semui kol in akuk dok tubit numbo, semui jadik unknown. nasib la pedia hok miskol akuk. akuk dok bulaih  kol balik. repok ke celcong takdik, bertekok dengang die,  die kate ok, pahtuk die surauh akuk gik ke celcong center pulok. se kije la pulok nok keni gik dinung pulok. eeeee……………gerang sunggauh akuk. laguk ni macang mani nok jadik IM ni..kalu speed intenet macang taik. tingok kat modem speed lajuk..tapi nok buke web luor malaysia setengoh jang dok bulaih lagik..eeeeeeeeeeeee……fedup akuk dengan malaysian internet coverage ni…

modeng probleng

petang ning masaaloh modeng blue cube akuk selesa doh dengang pertulungang suraimi@touching. die ejah configure laguk mani pung dok tauk lah. yang peting bulaih paka doh kat pc akuk nih. jadik bulaih la akuk terminate doh line internet hok handset akuk nih. dok payoh la nok bayor sapa ke due line untuk internet je.

letih woooo nok bayo sapa  due…semilang pulauh lapang ya selaing tu…

jadik lepah ning dok payoh la nok tupaong pc urang doh……….

Post Navigation