cakapla mende pung

yang faham, pasti memahaminya….

Archive for the category “sukan”

juara…………..

malaysia vs laos

saje je akuk tulis pasa bula, sebak letih doh duk surf kat forum wangcyber.com. guane2 pung akuk ucapkang tahnioh ke pasukang bula melaysia pasa mengalohkan Laos 3-1. firstnye akuk rase best sangak tinguk game, ade fight terutaminye pade separauh mase pertami. memang malaysia kongker gile game mase tu. tapi bile masuk separauh mase ke-2, malaysia macang ilong fokuh, asyik keni serong je. bile keni sebuti dengang jaringang dari jarok jauh tu, bimbong juge’ aku takuk keni main penalti. defend mase tuk macang hilong fokuh je, ketahanan kurong napoknyi. terutami penyerong laos hok nami lamnao tu. byk peluong die. mujur kiper tu kire baguh la (uraung tranung tu, tupong bangge). nasik baik la gul badrol bakhtiar dengang safiq rahim menyelamatkan keadaang. bulaih la malaysia masuk final, jupe vietnam. so, le ning malaysia keni fokuh utk mengalohkang vietnam pulok utk balah dendang kaloh arik tuk (jangang gucaoh pulok doh,wat malu je). kembalikang semula martabat bula malaysia. mitok2 rtm bulaih wat siarang lasung lagi final game.

MALAYSIA BOLEH !!!!!!!

FINAL SEPAKTAKRAW PIALA KHIR JOHARI (TERENGGANU vs ATM)

tak dok mende nok buat, jadik nok ilangkang boring pasal keje dok berape bulaih buak akuk bubauh je lah bab ning. janjik ade kaitang dengang tranung. arik akuk gik tinguk game sipoktakro piale khir johari di stadiung titiwangse darik 8-11 april . jadik nok ilongkang boring kije akuk gik ngulor la sape dinung walaupun tpt keje dengang rumoh akuk di cherah. akuk gik cumi petong je…
final arik tu antara tranung dgn atm (askor). redoh ujang tu akuk gik tinguk. first game tranung kaloh. second game tranung menang. aku suka sangat tinguk second game ning. ada fight tu. player tranung tu hok killer dengang tekong dia budok baruk. budok ngak lagik. tapi maing baguh tu. siap gulaung tunggaung langgong lagik. tapi game kedua kaloh tie break. atm menang pasal pengalamang ning. player uraung lami. tranung player mude lagik, kurang pengalamang.
akuk tepek youtube second game tu sining. tapi gambor video dok berape cumi, guni handset je.

ning se lagik..

gambornye pulok…

gambor lain ade sining

youtube game ning hok laingnye aku capok sining. klik je kalu nok tinguk..

Post Navigation