cakapla mende pung

yang faham, pasti memahaminya….

Archive for the category “poly”

release 10sen……….

petong maring akuk ngang budok kelah & budok kelah sebeloh gik berendam air tujun di uluk chepor….bulaih la rilih tenseng sikit…duk ngadak buku due tige arik pasal fainel ekzem ning…ning pung dok abih lagik…ade due paper lagik….due2 kiler subject tu…………mitok2 bereh belake la………..

gambor2 kat uluk chepor………

fainel ekzem

isauk bermule lah arik pengujiang bagik seuraung pelajor di politeknik termasauk lah akuk, surang otai student aka mahasi***a. Isauk harik mule2 periksa bagik semester ning. subjek pertami math…tapi gak akuk dok rase bimbang sangat pasa pb ok…insyaAllah bulaih lulus tapi nok for plek dok pasti lagik….mitok2 akuk takdok masaaloh isauk, bulaih jawab dengang jayanye….InsyaAllah……

Tapi gak maring akuk rasa gerang yang amat kat ashok tu………….rase macang nok pulah palenye……pasala siwe rumoh…mule2 telepon kate 3rat monthly, pah gik tinguk rumoh kata 3.5rat pulok. plus minus deposit 8rat. bile doh nok ambaik bulaih di nak deposit apik air sapa 4rat, semui skalik 1rib….gila babi..betul…janjik macang sial………..cina pung cakap macang k*********g doh..haram jadoh sunggauh……….gerang akuk malang takdik…..

bereh….

lepah due tige mingguk berempah pulah, bekejo kulu kili, hungga ke nung, hungga ke ning..wak hok tuk wak hok ning…..gaduh ke asaiment, wat kuih wat ujiang dang serbe mok ninik, gajoh rima ape semua….

maka arik selesa la sikik hok mani dok sibuk berungga selami due tige mingguk ning. baruk bulaih nok care ke final exam.arik ning selesa proposal final projek & lah kuih hidraulik….lege sikik..lepah pening layang final exam pulok…se lagik dok luart nok carik rumah siwe baru…duk sining macang taik punyi tuan rumoh…akuk tanyi pasal maintenance maroh surau tubik..duit deposit ambaik, repair takmbauh buat….sapa2 hok baca ning & rasa nok carik rumoh siwe kat PUO jangang la dengang dime ning , Kak Eda @ Edah @ Rohaidah (o12***6009)..maintenance hampeh..ngelat kuat. Se lagik Mr K la konong…tanya maintenance cam taik…dok leh tanyi..kang keni halo..rumoh siwe dime nin banyok kat TC..uraung Ipoh tauk la…..

so nak release semui tuk akuk layang blog  je la malang ning…& akuk tepek gambor suke2 bowoh ni…

hok gambor old skool bike aku jupe kat tesco…honda tu…

p/s: tak leh nak upload la..i’ll do it again later but can c here

minggu yang padat, sendat, bolok, kucar hanyar…..

serabuknyo, banyok kelas lagi di saat2 final dekak gile…time ning la nok perabih silibus, nok ketchup mani hok dok dang, nok wak assingment lagik kuih lagik, ujiang lagik kelah tambahang lagik…aduh perik jugok jadik studeng ni…tamboh pulok untuk uraong tue doh macang akuk ning…………….

jadik sining la akuk nok merapik mengaruk bak nok lepahkang tensiong tekanang dan ape bende hok bolok wok…………….

tapi gak guani2 pung akuk keni buak jugok perabih jugok study sining………….

u ken du it, u mas du it, u wil du it…..laif mas go ong…………………………………….

bolok lagi……..

mingguk yg bolok wok……………..tension gerang sakik atik nok maroh uraung bining sedirik anok daroh tinggik pun naik bedooh anhok sepupuh hok lebaih taun dok jupe xciden sibuk dengang hal tepat belajor partners dok bertaggungjawak semue nok seroh kak akuk belake wakpe dime takdok utauk ke watnganjing uraung hok tengoh nazok kuiz lagik ujian lagik punohranoh daroh naik bining wat  nganjing bukangnye nok simpatik tidur dok cukup..hok ngajor pung macang dok ikhlah pahtuk wat nganjing lagik perikse dekat belajor dok berape nok cumi lagik………………………….aduhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh arik marik jeng tengoh belajor mujur dok tumbang keni nganjing ngang bining lagik…cakak ikut sedak mulut pahtuk nok wat bisnes mitok tulung pung nok keni bayor ke…………………………………..boleh pisang akuk laguk ning…………………….ya Allah berikanlah akuk kekuatan ketabohan kesabarang ketenangang menghadapi dugaang dan caborang………………….amin………….

bolok wok wehhhhhh………..

ssssserabut pale weh…………..banyok mende nok keni buat…..dengang hok tuk nye..dengang hok ning nye…………laguk tuk hidup seurang student………..duk layang assignment, layang kuiz, lanyang ujiang…………………tu la mase mude tak mbauh belajor..doh tue baruk nok sekuloh….padang muke akuk……………..

juara…………..

salu : ku cari jalan kebenaran mu…………..

Pengarah a.k.a pelakon utama : niena iena

Pelakon : lah, faiz, zaid, syahril, zul, iqa, ati, maria, mira,abe

Cameraman : aku

salu:mencari jalan kebenaran 2

peta laluan…

cari di mana pintu jalan kebenaran?
salu, di mana pintu mu

salu:mencari jalan kebenaran

jalan cerita?..to be continue…

(susunan gambo pun berterabur)

Post Navigation