cakapla mende pung

yang faham, pasti memahaminya….

Archive for the category “mood”

release 10sen……….

petong maring akuk ngang budok kelah & budok kelah sebeloh gik berendam air tujun di uluk chepor….bulaih la rilih tenseng sikit…duk ngadak buku due tige arik pasal fainel ekzem ning…ning pung dok abih lagik…ade due paper lagik….due2 kiler subject tu…………mitok2 bereh belake la………..

gambor2 kat uluk chepor………

Advertisements

fainel ekzem

isauk bermule lah arik pengujiang bagik seuraung pelajor di politeknik termasauk lah akuk, surang otai student aka mahasi***a. Isauk harik mule2 periksa bagik semester ning. subjek pertami math…tapi gak akuk dok rase bimbang sangat pasa pb ok…insyaAllah bulaih lulus tapi nok for plek dok pasti lagik….mitok2 akuk takdok masaaloh isauk, bulaih jawab dengang jayanye….InsyaAllah……

Tapi gak maring akuk rasa gerang yang amat kat ashok tu………….rase macang nok pulah palenye……pasala siwe rumoh…mule2 telepon kate 3rat monthly, pah gik tinguk rumoh kata 3.5rat pulok. plus minus deposit 8rat. bile doh nok ambaik bulaih di nak deposit apik air sapa 4rat, semui skalik 1rib….gila babi..betul…janjik macang sial………..cina pung cakap macang k*********g doh..haram jadoh sunggauh……….gerang akuk malang takdik…..

minggu yang padat, sendat, bolok, kucar hanyar…..

serabuknyo, banyok kelas lagi di saat2 final dekak gile…time ning la nok perabih silibus, nok ketchup mani hok dok dang, nok wak assingment lagik kuih lagik, ujiang lagik kelah tambahang lagik…aduh perik jugok jadik studeng ni…tamboh pulok untuk uraong tue doh macang akuk ning…………….

jadik sining la akuk nok merapik mengaruk bak nok lepahkang tensiong tekanang dan ape bende hok bolok wok…………….

tapi gak guani2 pung akuk keni buak jugok perabih jugok study sining………….

u ken du it, u mas du it, u wil du it…..laif mas go ong…………………………………….

no mood plus tension

payoh weh rasenyi minggu ning..dengang tensionnyi,bengangnyi,serabut pale utoknyi, rinduk ke anok biningnyi, dengang assingmentnyi, final projectnyi, partner haramjadohnyi, dok tauk lah nok jadik punde..

tamboh lagik dengang sakit pehanyi sebab juging arik tuk..daroh tinggik akuk pun naik sapa 188. arik tuk nakak dalang kelah mujur ok tumbong. royat bining ye wak nganjing pulok kecik atik rasenyi..gi bekang rasa lege sikik. masaaloh sakik peha pulok doh. nok tidu payoh. tanyi saing kat forum dia cadang ngurut kat stesen kite apik, gik tinguk takdik tutuk mla pulok sapa 3 arik bulang. cutik pekerja suaggauh ning..namboh lagik tensen akuk..

malang ning pulok rase nok wat kije sikit, buke buku pening la pulok aduh la…pahnlaguk mani gak..saing hok janjik nok marik wat projek disain pun dok marik. payoph base la die ning. nyusoh kurong sunggauh la…bercinta sapa tahak nyusoh kurong la laguk ning. doh la maring uraung sibuk wat proposal dia tidu..jubu masang sunggauh.. bukangnyi nok tulaung. ade akuk sound sekaliknyi..

takdik anok akuk hok kecik pun panda rindu kak akuk doh, sayu rase atik.. jebok air mate ….telepon jerik panggil ayoh…aduh sebok rase…..cakak meto senyak doh la, ceria bulaih cakak ngan akuk…

waduh………pah guani gamok laguk ning………………………..

YA ALLAH…………….KUATKANLAH SEMANGATKU, TINGKATKANLAH KESABARAN & KETABAHANKU. TAJAMKANLAH INGATANKU…..PERMUDAHKAN SEGALA URUSANKU………AMIN YA ROBBAL A’LAMIN…..

bolok lagi……..

mingguk yg bolok wok……………..tension gerang sakik atik nok maroh uraung bining sedirik anok daroh tinggik pun naik bedooh anhok sepupuh hok lebaih taun dok jupe xciden sibuk dengang hal tepat belajor partners dok bertaggungjawak semue nok seroh kak akuk belake wakpe dime takdok utauk ke watnganjing uraung hok tengoh nazok kuiz lagik ujian lagik punohranoh daroh naik bining wat  nganjing bukangnye nok simpatik tidur dok cukup..hok ngajor pung macang dok ikhlah pahtuk wat nganjing lagik perikse dekat belajor dok berape nok cumi lagik………………………….aduhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh arik marik jeng tengoh belajor mujur dok tumbang keni nganjing ngang bining lagik…cakak ikut sedak mulut pahtuk nok wat bisnes mitok tulung pung nok keni bayor ke…………………………………..boleh pisang akuk laguk ning…………………….ya Allah berikanlah akuk kekuatan ketabohan kesabarang ketenangang menghadapi dugaang dan caborang………………….amin………….

miss u mum

maring mase aku nok naik bah nok gik mula ke ipoh, akuk ternapok la suraong mok cik tuk………..aduhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

sebijik do uboh sikit (cumi mude sikit je pade mok akuk) macang mok akauk…………………….ape lagik……………rase’ tacing habih tuk………teruh teringak gile babik ke mok akuk….rinduk bedooh amat……..mungking pasa akuk akuk dok talipong ke die arik jumaat tuk kut…biasenyi akuk talipong ke dia arik jumaat..arik tuk dok dang pasa akuk sibuk kejo nok balaik ke kl jupe anok bining……….eeeeeeeee rinduk gile rasinyi………..muking tuhan nok tunjauk kut, jangang lupe ke uraung tue……menteloh lagik mase dime ade lagik, kaluk takdok tiksouk dok tauk la guani gamoknye…….doh la lami doh akuk dok balaik kapaung, raya taung ning pung muking dok balaik, dok dang pitih……tapik aku rindu gile bile tinguk mokcik tu…malang tuk jugok aku talipong mok akuk, cakap kat setengoh jang jugok la…akuk dok tauk la tiksuk kaluk die takdok………I realllllllllllllllllllllllllly love you mum…………..

ebay

akuk buke’ email n ebay akuk takdik tenguk ade tige open case. tension akuk tinguk. akuk ambaik keputusang malah doh nok care. ikut panda la nok jadik guani. semui ni pasa keni tipuk dengang dropshipper cini. lepah aku selesa nok care pasa nok masauk poli dengang wat keda onlain tuk akuk nok tra dispute case kat dhgate pulok. eee bengong gile aku. kaluk bualaih bulaih la. kaluk dok nok wat guani akuk nok bior je dok pung akuk tutp akaun la walaupung fidback banyok dok. ee sayong gile tu pasal semui tu paka debit card bukang hok tipuk. aduh la..

tensennnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnng

nok lepah gerang

kalik ning pagik2 bute lagik akuk tulih kat blog ning. saje aku nok tulih nok lepah gerang nok maki nok nyupoh . tenseng woo pagik2 bute tinguk ade dispute case kat ebay. natang babi sia pukimok tu baruk semilang arik buke keh doh. sedongkan aku tulih doh masenye 20 arik dok reti bace ke natang babi buyer dari sepanyol rasenye. bukannye nok contact duluk ke ape silak akuk sikik je dok mark doh ship. buyer kalik kedue ning. batu punye puki. doh dana aku keni hold. natang babik sunggauh la. batu, harang jadoh sia berayuk mok….ilong mud akuk pagik ning nok wat keje…

saje je akuk nok lepah gerang pepagik ning……..acc ebay tuk napoknyi terpakse la akuk kurbangkan sebab banyokdoh dispute case dang muking aku dok dang nok bayor doh jadi terpakse la dikorbangkang walaupung banyok doh feedback…aku nok tinguk guani jadik aku tra bior je…baik aku cube layang acc hok se lagik…

PEGI MAAAAAAAAAAAAAAAAPPPPPPPPPPPPPPPUHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH      LAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

09-09-09, nice date but sad day for me

tajuk macang orang putih kang maing tu…..

tarikh tu memang comei tapi ari tu la bini aku disahkan gugur kandungannya. ari tu juga but clearencenye. sedih pung nok wat guane, oleh sebab tuk juge la rasanye dok rase kemeriahan ari raya . dan macang2 lagik la mende yg tak sepatutnye terjadik tapi telah terjadik dan menambohkang lagi ketensenan..

tensen wooo bila rase tensennnnnnnnnnnn…….aaaaaaaaaaaaarrrrrgggggghhhhh

kecik atik

patut ke akuk rase kecik atik? dengang mok sendirik? kadang2 akuk rase jugok kecik atik dengang mok sendirik. patuk ke dok….entoh la  kadang2 rase dok patut. tapi no wak guane terase jugok kecik atik ning…

panjang sebenornye entri ning pasal kecik atik ning. kejap lagik la akuk sambung pulok…nok gik mayong duluk.dok mayong lagik ning..

sambung balaik.takdik akuk kol mok akuk la macang biase nok dengor cerite sambil bertanyi kabor. die’ royat la ade’ urang kapaung akuk matik. bak denan matik di spital kubong keriang. sakit lami doh. pah tuk akuk tanyi la die’ pasa tanoh sake’ di dusung gadoung dekat bukit palauh. die’ nok wik ke kaluk ade’ urang nok siwe’. pahtuk die’ kate’ tak mbouh wik, die’ ingak akuk nok jual la gamoknyi. lagik pung tanoh tuk doh jadik belukor luloh doh. pade’ lok saje’ baik siwe’ kuroung. memang kaluk jual pun akuk dok setujuk. care’ mok akuk cakak laing macang je akuk dengor.

sebenornye’ duluk akuk pernoh nok mitok belik tanoh tu pasal pade’ lok tebior baik jual ke akuk, senang akuk nok buak projek pertaniang ke ape ke. tapi die’ takmbouh wit pulok. jadik tuk la akuk ingak nok wit urang siwe’ pulok..pung die’ takmbauh wit. jadi bile’ die kate gituk akuk doh fedup doh lah, malah doh akuk nok care’, ikut die’ la. rasenyi pasa mentaliti urang lami la tuh. jadik akuk doh kecik atik pasal due’ kalik doh aku mitok belik, due’ kalik akuk tayi nok siwe (akuk surauh adaik akuk tayi sekalik, akuk sedirik tanyi sekalik), jadik akuk ambaik keputusang, ikut die la…. bior la naik hutang lulauh. kaluk ikuk kang tuk tanoh sake ayoh, bermakni hok bersami mok dengang adaikberadaik la. bior la. malah akuk nok care’, pasal die’ tetak mok akuk.

kadong2 akuk terase juge’ bile tiak kalik akuk talipong nok cakak dengang die’ misti die wayat pasa anok abong akuk. demang la. bukok la, baloh la.. macang2 la lagik. urang nok cakak dengang die’. dok telepong kong rase dok sedak atik pulok. nok wat guani cucuk tuk dekak dengang die.

panjong rasenyi entri akuk hok ning. neh la tepak akuk nok luoh perasang akuk.

Post Navigation