cakapla mende pung

yang faham, pasti memahaminya….

Archive for the month “Jun, 2010”

erti sebuah persahabatang

sebenornye aku tulih ning pasa dok tauk doh nok wat mende tamboh lagik dengang perut lapor semetare tungguk akuk panahkang bihung sup hok maring duk dalang petik sejauk tuk nok wat alah peruk akuk hok lapor ning..sementara tungguk bining akuk balik dang nok tubik makang…..

so akuk ambaik keputusang tulih blog akuk ning hok lami doh dok update….walaupung tulih tangpa tujuang sebenornye….tapi tajuk ning besor makninye untauk akuk….

sebenornye tentangnye kekecewaang akuk tengtang erti sebuah persahabatan…..seteloh bertaung gile babik akuk dok dengor berita (walaupung sekapung…..) tiube2 ator sms kat akuk….tu pung pasala ada tujuang…rasenye kaluk takdok tujuang tuk dok sms kat akuk…bukang akuk nok ngukit tapi akuk la uraungnye yang tulaung….tepat tupong dudauk mase nok kenal dunia di bandor besor…siap wat cerite ntah ape2 lagik….wat baloh …(walaupung kekadang stay bersama pasal minat yang sami)….tapi bining pung dok jeput akuk…tibe2 bile nok wat pasal satu minat yang sama…carik jugok akuk…..lepah kupul uraung banyok.baruk wayat ke akuk…masa nok mula dok wayat kat akuk….semua ning membuat akuk hilang minat doh nok joinnye….walaupun akuk masih berminat….still sms akuk walaupun akuk balas pun nok tak mboh je….tamboh pulok akuk ada banyok bende lain nok buat…

dan suraung lagik pungleboih kurang gituk juge….memang banyok ilmu & akuk memang nok belajor ngang die…dan caranye macang nok nok ngajor cumi kadong2 carenye macang naok mengambil kesempatang ….dan sapa ada masa rasa macang nok ambaik peluang je….yang paling akuk terase bile bende serius pung bulaih wat maing2….(mase anok akuk keni denggi tu…..)

lagik akuk pelaik…dime due uraung ning pernoh baloh dulauk…tapi bila pasal ning bulaih ok balaik pulok…

yang lagik mdue tige uraung akuk dok terase sangat…walaupung duluk hok suraung pernoh jugok akuk tulaung…

walaupun akuk buat semui tuk ikhlas demi persahabatang, tapi kekadang akuk terasa seperti nilai persahabatang akuk dipermaingkan…sapa la ni akuk rasa akuk tadok uraung yang akuk bulaih anggap sahabat……

aku perlukan seorang sahabat yang mengerti akan besarnya nilai persahabat…………………..

walaupun pernah akuk buat perjanjian persahabatan….tapi aku pernah mengujinya…..ketika aku perlukan pertolongan sahabat ketika aku kesempitan….tapi …dlm bahas kasarnye..HAMPEH…………..

mereka-mereka yang berkenaang……………………**k  m**, m**t**, j***,**i,***n.

Advertisements

cutik

le ning tengoh cutik lebaih kurang tige mingguk…..

aktiviti….lepak dumoh, gik ato anok sekuloh dengang tulaung binaing akuk nok wat bisnes……….

kadong2 rase boring juge bile tak dok bende nok buat ning……………………………………..

isauk akuk nok balaik kapung pasa adaik akuk nok nikoh………keni balaik juge walaupun muda nipih….terpakse kuraik hok mani ade la…terpaksa la nok wat guani…………

le ning (at this moment) tengoh dok cokoh nungguk uraung nok marik ato barang…dok sapa2 lagik nih……………eeeeeeeeeeeee…janjik macang taik…………………………………………mujur akuk bawok laptop ade broadband bulaih akuk surf internet……………….

Post Navigation