cakapla mende pung

yang faham, pasti memahaminya….

Archive for the month “Mei, 2010”

panah peda…

kadong kadong panah peda gok akuk dengang housemaid akuk ning. nok masauk cepak, wak kire malah..tuk pung mujur akuk carik kaluk dok pah ceroh cokokh pe berauk sining..demand tinggik….doh tauk tauk nok masauk cepat tulaung lah carik ataik..ning dok akuk je carik..die cukoh pe brauk maing geng, efbi…hok ning akuk carik surauh die pulok ngejas..ngelahnye akuk jugok selesa…nok masauk dokleh nok ok doh…die dok sibuk hok die…akuk pung ade banyok kije jugok….payoh spesies uraung jenis laguk ning,dok brape nok jatang.. akuk sapa baloh lakik binaing doh nok care..uraung laing balaik blake doh akuk je cukauh sining…pah tuk bulaih die kate, dudauk meto la..pah bulaih em dia tuk nok tuko ke laing…arik tuk dok royat doh siak bayor (tuk pung paka pitih akuk duluk)semui baruk nok oyat….kaluk dok baik akuk wak kire ngang bebudok kelah akuk..sabo je…
kalauk akuk tau baik akuk malah nok layang ke die…………..WTF…………….
jenih berayut mok ning………………

release 10sen……….

petong maring akuk ngang budok kelah & budok kelah sebeloh gik berendam air tujun di uluk chepor….bulaih la rilih tenseng sikit…duk ngadak buku due tige arik pasal fainel ekzem ning…ning pung dok abih lagik…ade due paper lagik….due2 kiler subject tu…………mitok2 bereh belake la………..

gambor2 kat uluk chepor………

fainel ekzem

isauk bermule lah arik pengujiang bagik seuraung pelajor di politeknik termasauk lah akuk, surang otai student aka mahasi***a. Isauk harik mule2 periksa bagik semester ning. subjek pertami math…tapi gak akuk dok rase bimbang sangat pasa pb ok…insyaAllah bulaih lulus tapi nok for plek dok pasti lagik….mitok2 akuk takdok masaaloh isauk, bulaih jawab dengang jayanye….InsyaAllah……

Tapi gak maring akuk rasa gerang yang amat kat ashok tu………….rase macang nok pulah palenye……pasala siwe rumoh…mule2 telepon kate 3rat monthly, pah gik tinguk rumoh kata 3.5rat pulok. plus minus deposit 8rat. bile doh nok ambaik bulaih di nak deposit apik air sapa 4rat, semui skalik 1rib….gila babi..betul…janjik macang sial………..cina pung cakap macang k*********g doh..haram jadoh sunggauh……….gerang akuk malang takdik…..

bereh….

lepah due tige mingguk berempah pulah, bekejo kulu kili, hungga ke nung, hungga ke ning..wak hok tuk wak hok ning…..gaduh ke asaiment, wat kuih wat ujiang dang serbe mok ninik, gajoh rima ape semua….

maka arik selesa la sikik hok mani dok sibuk berungga selami due tige mingguk ning. baruk bulaih nok care ke final exam.arik ning selesa proposal final projek & lah kuih hidraulik….lege sikik..lepah pening layang final exam pulok…se lagik dok luart nok carik rumah siwe baru…duk sining macang taik punyi tuan rumoh…akuk tanyi pasal maintenance maroh surau tubik..duit deposit ambaik, repair takmbauh buat….sapa2 hok baca ning & rasa nok carik rumoh siwe kat PUO jangang la dengang dime ning , Kak Eda @ Edah @ Rohaidah (o12***6009)..maintenance hampeh..ngelat kuat. Se lagik Mr K la konong…tanya maintenance cam taik…dok leh tanyi..kang keni halo..rumoh siwe dime nin banyok kat TC..uraung Ipoh tauk la…..

so nak release semui tuk akuk layang blog  je la malang ning…& akuk tepek gambor suke2 bowoh ni…

hok gambor old skool bike aku jupe kat tesco…honda tu…

p/s: tak leh nak upload la..i’ll do it again later but can c here

minggu yang padat, sendat, bolok, kucar hanyar…..

serabuknyo, banyok kelas lagi di saat2 final dekak gile…time ning la nok perabih silibus, nok ketchup mani hok dok dang, nok wak assingment lagik kuih lagik, ujiang lagik kelah tambahang lagik…aduh perik jugok jadik studeng ni…tamboh pulok untuk uraong tue doh macang akuk ning…………….

jadik sining la akuk nok merapik mengaruk bak nok lepahkang tensiong tekanang dan ape bende hok bolok wok…………….

tapi gak guani2 pung akuk keni buak jugok perabih jugok study sining………….

u ken du it, u mas du it, u wil du it…..laif mas go ong…………………………………….

no mood plus tension

payoh weh rasenyi minggu ning..dengang tensionnyi,bengangnyi,serabut pale utoknyi, rinduk ke anok biningnyi, dengang assingmentnyi, final projectnyi, partner haramjadohnyi, dok tauk lah nok jadik punde..

tamboh lagik dengang sakit pehanyi sebab juging arik tuk..daroh tinggik akuk pun naik sapa 188. arik tuk nakak dalang kelah mujur ok tumbong. royat bining ye wak nganjing pulok kecik atik rasenyi..gi bekang rasa lege sikik. masaaloh sakik peha pulok doh. nok tidu payoh. tanyi saing kat forum dia cadang ngurut kat stesen kite apik, gik tinguk takdik tutuk mla pulok sapa 3 arik bulang. cutik pekerja suaggauh ning..namboh lagik tensen akuk..

malang ning pulok rase nok wat kije sikit, buke buku pening la pulok aduh la…pahnlaguk mani gak..saing hok janjik nok marik wat projek disain pun dok marik. payoph base la die ning. nyusoh kurong sunggauh la…bercinta sapa tahak nyusoh kurong la laguk ning. doh la maring uraung sibuk wat proposal dia tidu..jubu masang sunggauh.. bukangnyi nok tulaung. ade akuk sound sekaliknyi..

takdik anok akuk hok kecik pun panda rindu kak akuk doh, sayu rase atik.. jebok air mate ….telepon jerik panggil ayoh…aduh sebok rase…..cakak meto senyak doh la, ceria bulaih cakak ngan akuk…

waduh………pah guani gamok laguk ning………………………..

YA ALLAH…………….KUATKANLAH SEMANGATKU, TINGKATKANLAH KESABARAN & KETABAHANKU. TAJAMKANLAH INGATANKU…..PERMUDAHKAN SEGALA URUSANKU………AMIN YA ROBBAL A’LAMIN…..

Post Navigation