cakapla mende pung

yang faham, pasti memahaminya….

Archive for the month “April, 2010”

bolok lagi……..

mingguk yg bolok wok……………..tension gerang sakik atik nok maroh uraung bining sedirik anok daroh tinggik pun naik bedooh anhok sepupuh hok lebaih taun dok jupe xciden sibuk dengang hal tepat belajor partners dok bertaggungjawak semue nok seroh kak akuk belake wakpe dime takdok utauk ke watnganjing uraung hok tengoh nazok kuiz lagik ujian lagik punohranoh daroh naik bining wat  nganjing bukangnye nok simpatik tidur dok cukup..hok ngajor pung macang dok ikhlah pahtuk wat nganjing lagik perikse dekat belajor dok berape nok cumi lagik………………………….aduhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh arik marik jeng tengoh belajor mujur dok tumbang keni nganjing ngang bining lagik…cakak ikut sedak mulut pahtuk nok wat bisnes mitok tulung pung nok keni bayor ke…………………………………..boleh pisang akuk laguk ning…………………….ya Allah berikanlah akuk kekuatan ketabohan kesabarang ketenangang menghadapi dugaang dan caborang………………….amin………….

Advertisements

bolok wok wehhhhhh………..

ssssserabut pale weh…………..banyok mende nok keni buat…..dengang hok tuk nye..dengang hok ning nye…………laguk tuk hidup seurang student………..duk layang assignment, layang kuiz, lanyang ujiang…………………tu la mase mude tak mbauh belajor..doh tue baruk nok sekuloh….padang muke akuk……………..

miss u mum

maring mase aku nok naik bah nok gik mula ke ipoh, akuk ternapok la suraong mok cik tuk………..aduhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

sebijik do uboh sikit (cumi mude sikit je pade mok akuk) macang mok akauk…………………….ape lagik……………rase’ tacing habih tuk………teruh teringak gile babik ke mok akuk….rinduk bedooh amat……..mungking pasa akuk akuk dok talipong ke die arik jumaat tuk kut…biasenyi akuk talipong ke dia arik jumaat..arik tuk dok dang pasa akuk sibuk kejo nok balaik ke kl jupe anok bining……….eeeeeeeee rinduk gile rasinyi………..muking tuhan nok tunjauk kut, jangang lupe ke uraung tue……menteloh lagik mase dime ade lagik, kaluk takdok tiksouk dok tauk la guani gamoknye…….doh la lami doh akuk dok balaik kapaung, raya taung ning pung muking dok balaik, dok dang pitih……tapik aku rindu gile bile tinguk mokcik tu…malang tuk jugok aku talipong mok akuk, cakap kat setengoh jang jugok la…akuk dok tauk la tiksuk kaluk die takdok………I realllllllllllllllllllllllllly love you mum…………..

Post Navigation