cakapla mende pung

yang faham, pasti memahaminya….

Archive for the month “Februari, 2010”

overnite lagik

napok gayenye overnite lagik la akuk malang ning….banyok mende tu nok keni buak tu..geotek lagi…english lagik…nok study structure lagik pasa ade ujiang isauk tu….letaih gile tu….nyaknyi ke uraung tua ning…doh nok jadik studeng sangak.. sabor je la alik woiiiii……………..whatever happen, life must go on….you can do it, you must do it…..

Advertisements

replacement class

aduh la…replace kelah lagik. letih akuk. doh nok wat guani doh jadik student @ mahasitua ning. isauk 8 pagik sapa tujauh malang la gamoknyi. kelah gatik 2.30 petong sapa 4.30 petong, kelah muet pukul limi sapa puku tujauh pulok tu…aduh..nak pisang rasanyi..doh la malang takdik tidu puku pat pagik lebaih. muju kelah lambat dang la cover. pagik isauk pulok ada ujiang disain, kelah gatik tuk muking ada kuih pulok pasa mingguk lepah klah hok patut ada klah tuk kuih sebenornyi tapi kensel. jadik kesimpulannyi isauk ada ujian plus kuih….tidu lambak pulok la napok gayenyi……sabor je la cik alik woiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii……….

arik kamih pung ada kuih pulok se lagik……………….kena wat preparation lagik tuk……….

lami dok update blog

lami sangak doh akuk rase dok update blog akuk ning. so, arik ning akuk update balaik pasal dok tauk mende doh nok buat, dok tauk doh nok surf punde kat internet. kelah pun takdok petang ning. punde dok tauk akuk nok tepek sining ning. tige malang doh akuk tidu lamabt pasal banyok assignment keni buat, malang takdi studi sikik pahtu buke internet carik pasal lab haiway, dok jupe abauk pung sapa puku satu stengoh. arik ning ade kuih english, betu ke dok dok tauk akuk buak, hantam sajela..tadik ngatauk gile kat, lelap meto mase kelah fri, last2 klah aturcara kensel la pulok. jadik akuk ngang budok kelah gik ke ipoh carik kon keselamatan hok keni gatik pasal masa wat ujikaji keni langgor lari dengan hilux.(doh langgor die bawok larik pulok)…..hampeh punyi hilux. sapa ke manjoi nung carik.

esok dengang lusa dimi (budok kelahhiway

) ajok maing sukang pulok. layang je la…bulaih wat lepah tensen..     hiwayhiway

the release tension day…………….

lepas makan malam…………saja lepak kat cc pier network for release tension……….

sarik due ning banyok sangak bende nok keni buak…….serabuk pale utok akuk……..mujur tinguk puok-puok tuk rajing akuk jadik semangak etek..maring tuk semangak akuk jatauh doh sikit, mujur arik ning bulaih caver sikit tinguk banyok bende bulaih kire settle…….lege sikit rasenye……………….

doh la lami doh dok jupe anok binaing………..rinduk woiiiiiiiiiiiiiii…………………………………….

sabo je la…………cik alik woiiiiiiiiiiiiiii………………..CIK ALI……….my nicknamein my class, but only girls call me like make me shy la……….jejantan panggil ali je…………wa no hal………….

jadik studeng mula

bermule pade’ 12 januari 2010, secara rasminye akuk jadik studeng poli mula, aku sambung belajor pulok di pulitekni ungku umor di ipoh, pirok. taraikh tuk jugok makninyi akuk akuk mule stak cutik separauh gajik dengang dbkl.

ning pung selepah tige mingguk doh akuk bergelor studeng @ mahasitua baruk akuk dang nok update blog ning. banyok bende @ assignment @ tugasang nok keni buak. doh la utok pung baruk nok refresh mula, keni layang assignment lagik, berase nok berasap pale utok akuk. tapi sebab akuk doh ambaik keputusang nok jadik budok tue sekolah balik akuk keni la hadap dengang sabor. dalam kelah tuk pung akuk la yang paling tua, hok laing semuinye budok2 belako…tarah adaik belake….jadik akuk keni set jadik macang budok ataik la baruk rase mude balaik….

tapi akuk terase sangak la pasa banyok kije keni buat guni computer @ laptop……..jeriaih woooo kaluk nok gik ke cc arik2…bukang semuinyi mulaik pulok tu………..letaih akuk……………….baruk plang nok belik laptop, doh terpakse guni doh……….guani-guani pun napok gaye akuk keni belik la jugok………….

Post Navigation