cakapla mende pung

yang faham, pasti memahaminya….

Archive for the month “Disember, 2009”

youtube adobe photoshop

saje nok tepek youtube je sebenornye, senong nok carik lain kalik dok payoh susoh2 .

ADOBE PHOTOSHOP TRICK

Advertisements

ebay

akuk buke’ email n ebay akuk takdik tenguk ade tige open case. tension akuk tinguk. akuk ambaik keputusang malah doh nok care. ikut panda la nok jadik guani. semui ni pasa keni tipuk dengang dropshipper cini. lepah aku selesa nok care pasa nok masauk poli dengang wat keda onlain tuk akuk nok tra dispute case kat dhgate pulok. eee bengong gile aku. kaluk bualaih bulaih la. kaluk dok nok wat guani akuk nok bior je dok pung akuk tutp akaun la walaupung fidback banyok dok. ee sayong gile tu pasal semui tu paka debit card bukang hok tipuk. aduh la..

tensennnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnng

nok lepah gerang

kalik ning pagik2 bute lagik akuk tulih kat blog ning. saje aku nok tulih nok lepah gerang nok maki nok nyupoh . tenseng woo pagik2 bute tinguk ade dispute case kat ebay. natang babi sia pukimok tu baruk semilang arik buke keh doh. sedongkan aku tulih doh masenye 20 arik dok reti bace ke natang babi buyer dari sepanyol rasenye. bukannye nok contact duluk ke ape silak akuk sikik je dok mark doh ship. buyer kalik kedue ning. batu punye puki. doh dana aku keni hold. natang babik sunggauh la. batu, harang jadoh sia berayuk mok….ilong mud akuk pagik ning nok wat keje…

saje je akuk nok lepah gerang pepagik ning……..acc ebay tuk napoknyi terpakse la akuk kurbangkan sebab banyokdoh dispute case dang muking aku dok dang nok bayor doh jadi terpakse la dikorbangkang walaupung banyok doh feedback…aku nok tinguk guani jadik aku tra bior je…baik aku cube layang acc hok se lagik…

PEGI MAAAAAAAAAAAAAAAAPPPPPPPPPPPPPPPUHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH      LAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

keni ddoh……..

tenseng jugok arik tuk bile tauk bisnes ebay mungkin berade diambang kegelapang doh.. sebaknye’ akuk ikuk care se ibuk tu, guni dropship chini jua usb. sekali tauk2 dari forum wangcyber usb ciplak…aduhla.. banyok doh akuk jua pulok tu…hok suspennye ade’ buyer mitok refung pasal dok sami kat description. upgrade usb. terpakse la keni wat refang…duik paypol dok banyok dok pasa wat bayor dropshipper dengang fee ebay…….ade due tige’ uraong keni refang tu…suraong tu siap open dispute case tu…habihla….napok gayenye kaluk dok cukup dana kat paypol terpakse la akuk kurbangkan acc tukk, banyok dok feedback akuk bulaih tu..(nasik baik akuk buke’ doh se lagik acc lain but no feedback yet)…

aduhhhhhhhhh laaaaaaaaa……………………mitok2 selamak la acc tuk………..

malaysia vs laos

saje je akuk tulis pasa bula, sebak letih doh duk surf kat forum wangcyber.com. guane2 pung akuk ucapkang tahnioh ke pasukang bula melaysia pasa mengalohkan Laos 3-1. firstnye akuk rase best sangak tinguk game, ade fight terutaminye pade separauh mase pertami. memang malaysia kongker gile game mase tu. tapi bile masuk separauh mase ke-2, malaysia macang ilong fokuh, asyik keni serong je. bile keni sebuti dengang jaringang dari jarok jauh tu, bimbong juge’ aku takuk keni main penalti. defend mase tuk macang hilong fokuh je, ketahanan kurong napoknyi. terutami penyerong laos hok nami lamnao tu. byk peluong die. mujur kiper tu kire baguh la (uraung tranung tu, tupong bangge). nasik baik la gul badrol bakhtiar dengang safiq rahim menyelamatkan keadaang. bulaih la malaysia masuk final, jupe vietnam. so, le ning malaysia keni fokuh utk mengalohkang vietnam pulok utk balah dendang kaloh arik tuk (jangang gucaoh pulok doh,wat malu je). kembalikang semula martabat bula malaysia. mitok2 rtm bulaih wat siarang lasung lagi final game.

MALAYSIA BOLEH !!!!!!!

pentauliahan AKRAB (AKRAM) DBKL

saje nok isik mase fri lepah ujang lebak takdik sebelung gik ambaik anok akuk, akuk layang la blog akuk ning kejak. saje nok wayat pagik takdik akuk dengang saing2 akuk teloh ditaulioh sebagai pembimbing rakan sekerja atau dengang nami cuminye AKRAB (dulu dikenali sebagai AKRAM). pentauliohang ning dibuak ulaih Ketua Pengarah Perkhidmatan Awam, Tan Sri Ismail Adam. bergaye nok mapuh belake’ paka blazer warni kelabuk. tu la first time aku paka blazer. gambornye takdok lagik, kaluk ade akuk tipek la sining. Bertahung kursuh tu sebelum bulaih taulioh. sejok sebelum akuk nikoh lagik, le ning akuk bulaih anok due’ doh. Kursuh dengang UUM bersami Prof Madya Hamzah tige’ kalik, pahtuk dengang Unit Kaunseling JPA pulok tige’ kalik baru bulaih tauliah. Rase’ berak jugok tanggungjawak tu. pegong title AKRAB tu (ade’ no keahliang lagik tu). hok ning batch ke-3. Blog all timer batch ke-3 ada sining. Tinguk2 otai2 batch 1 & 2 ade’ jugak staff2 darik bahagiang aku, maluk pung ade rase tinguk dime memang ade tukauh. Tabaik spring to juruteknik kanan tertinggi & ta mekanikal (akuk tak mboh nami tanpe kebenorang) tapi taung depang akuk dok bulaih nok joing doh prograng2 AKRAB ning sebak aku nok sambung belajor pulok setahun ambaik diploma di Politeknik Ungku Omar.

natik bulaih gambor dari Ju (member AKRAB) akuk bubauh sining utk tatapang semui (kaluk ade hok nok tinguk la).

arik ning akuk tepek la gambor majlis tu..akuk bulaih doh gambor teh darik facebook Ju…ni la gambor cumi akuk tu…

bahase uraung uluk

arik tuk akuk ade tinguk kat tv1 pasal kesatuan uraung ulu atau rikahnye KEULU. sebuoh grup titer di daerah uluk teranung dipimping oleh Ibrahim Mohd Taib. terase pulok aku sebok dade pasa ade lagik uraung cube’ nok memperjuongkan bahase’ uraung uluk ning. akuk ingak takdok uraung nok care’ doh, rupenyi ade’ lagik. akuk ade kisoh pasa bahase’ uraung uluk neh di blog ning la. ade mamat tu tanyi akuk pasa bahase aku guni…jadik nok tunjauk ke die akuk bubauh la laguk AKUK NOK BALAIK (dok ingak tajauk sebenor) hok akuk jupe kat youtube.

jadik kesimpulannye’ ade uraung tranung sedirik hok tauk ade’ loghat @ bahase uraung uluk di teranung ni. sedih rasenyi akuk dengor. pasa kapaung akuk sedirik pung dok banyok doh uraung tutur bahase ning. so warespek sama KEULU ke aroh mendaulakkan bahase’ uraung uluk.

Post Navigation