cakapla mende pung

yang faham, pasti memahaminya….

mingguk tensionggggggggg

semingguk ning memang tak dok rasa tenong lasung. walaupun cutik sekolah tapi hati & kepala serabut gila. macang2 hal jadik kat aku mingguk ning.

harik isning barung anok akuk carik pale/koyok kulit pale keni pale paip kat bilik air. main air dalang beldik nok buat akat pale macang iklang shampu la kunungnye.sakut kat pale paip, koyok pale.pahtuk gik bawok ke HUKM pasa spital hok  paling dekat dengang rumoh. darik rumoh pun napok. tapi lami gile nungguk. akuk sapa di HUKM  pukul 8.40 malam tapi di no giliran tulih pukul 9 lebih. nok nawok mase la tu. tungguk pulok punyi la lami, no gerok 30 minit ke 45 minit sekalik. doktor dok kelebek mende la lami sangat.sapa la dekat pukul 11 pun dok panggil lagik. bining aku gik ngamuk kat kaunter, mujur la ade doktor baruk abih shift tulung check, wat rawatan sikit pahtuk dia kate bulaih balik, kaluk ade mutoh2 wok marik mula ke spital. pahtu kaming balik je la gik carik klinik swasta kat tamang tenage. jupe la klinik keluarga, wat rawatang situk keni la 85 ya. tige jahit tu. dok kire la berape ya pung. pah tu appointment semingguk pah tuk keni gik pulok.eeeeeeeeee bengang akuk dengang HUKM.hampeh…

maring bining akuk pulok ngamuk….bukangnye besor sangat pung bendenye. pasa adaik akuk bawok anok akuk, hok carik pale tuk gik kena jj.hok tuk pung nok bisaing. bukangnye masaloh besor mani pung. takuk jadik ape2. bukangnye gik surang. ikuk die la nok ngajuk pung. dok kuase akuk nok layang. bior die ngajuk la lami mani die nok.akuk lok je, dok kuase akuk nok pujauk..

pah tuk se lagik..hok ning la kuk paling bengong. pasal keje di rumoh drebar pengaroh…diulangiiiiiii drebaaaaaaaaar. kate orang buat keje repair umoh dia sapa 10 ribuk kononnye. ngaduk la ke pengaroh. pengaroh pulok caye la..siak audit turung tu… padehal keje rumoh 6 ratuh lebaih je…tu pung belung clear lagik. lepah keni putaung jadik tige’ ratuh lebaih je. invois pung dok ator lagik. kecoh abih se jabatang akuk. dengang ta akuk, ta lami akuk tanyi akuk pasal tuk.aku tepon engineer akuk royak cerite sebenor. anging rase akuk. naik rasenye daroh tinggik akuk.kontraktor tu pun buat hal jugok, dalang bq laing, keje kat site lain, nasib baik invois dok ator lagik dang akuk cover balik. sakning ta lami akuk marik jupe akuk nok cover bende ning, ok sikik akuk rase…

p/s: ning sepatutnye entri mingguk lepah, tapi dok bulaih nok publish pasal internet akuk bengong mingguk tuk. menambohkang kebengangan/membengongkang akuk.

Advertisements

Single Post Navigation

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: